lauantai 12. syyskuuta 2015

Turhake vai tarpeellinen? Vartalotyyny

Äitiyteen kasvamiseen liittyy seikkailu tarvikeviidakossa. Lapsen hoito tuntuu olevan nykyaikana melkoista välineurheilua ja kaikkea on tarjolla, aivan kaikkeen. Osa on varmasti turhaa, mutta moni tavara auttaa selviytymään arjesta vauvan kanssa hieman paremmin tai ainakin helpottaa jättämään oman mielikuvituksen käyttämättä.

Kaikenlaisiin tarvikkeisiin ja vempaimiin on tullut törmättyä. Osan niistä itsekin hommanneena ajattelin kirjoitella tavaroista, jotka varmasti jakavat mielipiteitä tarpeellisuutensa suhteen. Siitä lähti ajatus kirjoistuksiin, jotka tulevat kulkemaan otsikolla "turhake vai tarpeellinen". 

Kuva
Mutta, ei riitä, että vauva-arkea suoritetaan välinein, myös tähän raskausaikaan on omat välineensä. Yksi näistä on vartalotyyny. Haaveilin sellaisesta jossain vaiheessa, kun vatsa alkoi ahdistaa yöllä. Se ei oikein asettunut mukavasti viereeni. Toisinaan lapsikin alkoi potkimaan patjaa ja sehän se tuntuu jännälle, kun vatsa jää jalan ja patjan väliin. Selällään ollessa alkoi tulla ikävää paineen tunnetta. Kauhistuin kuitenkin vartalotyynyjen hintoja. Ajattelin, että imetystyyny ajaa vartalotyynyn asiaa. No.. kesäkuumalla imetystyynyn sisällä olevat "styroksin muruset".. siis mitä se on se pieni höttö sen tyynyn sisällä, jonka asiosta se on oivasti muotoiltavissa? No kuitenkin, ne muruset alkavat lämmittää liikaa ja ne rahisevat aina asentoa muuttaessa. Eli ei ajanut minun imetystyynyni vartalotyynyn asiaa.

Kuva
Päädyin hakemaan mukavampaa nukkumisasentoa lukuisilla erilaisilla tyynyillä. Niinpä loppujen lopuksi, minulla on yöllä neljästä viiteen erilaista tyynyä. Yksi suuri tyyny oman tyynyni alla, jotta saan hieman pystympää asentoa. Yksi pitkulainen sohvatyyny vatsaa tukemassa, kun olen vasemmalla kyljelläni ja toinen samanlainen selän takana. Näin ollen, kun meinaan kääntyä, on tyyny selkäni takana tukemassa että jään ns. puolikyljelleni. 

Tyynymeressä olen onnistunut nukkumaan hyvin. Ainoa miinus siinä tietenkin on se, että puolisolle jää sängyssä vähemmän tilaa, kun rouva myllää kaikkien tyynyjensä kanssa :D

Ja nyt löysin tällaisen videonkin, jossa neuvotaan erilaisia nukkumista helpottavia tyynykikkoja raskaana oleville. Nämä samat keinot keksin kokeilemalla tyynyjen käyttöä apuna jo kesällä, ennen kuin hoksasin etsiä vinkkiä youtubesta..
Mutta tässä video teille havainnollistamaan. Itse olen siis käyttänyt lähinnä tuota jälkimmäistä tyyliä nukkumisessa.


Joten, lopputulokseni on, että kunnon vartalotyynyllä olisin päässyt varmasti helpommalla ja olisin säästynyt lukuisten tyynyjen kanssa puljaamiselta. Mutta nyt meni näin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro oma juttusi