perjantai 11. syyskuuta 2015

Hääpuku, kotimaista käsityötä

Kuten jo aikaisemmin mainitsin, teetin hääpukuni. En pitänyt tarjolla olevista valmiista äitiyshääpuvuista, joten ompelimo Johanna Paatolan kanssa sujuvalla yhteistyöllä saatiin aikaiseksi muuttuvalle vartalolleni sopiva äitiyshääpuku.


Ideoita pukuun hain selailemalla netistä hääpukukauppojen valikoimia ja häälehtiä. Lähtökohtana puvulle oli, että sen täytyy olla herkkää pitsiä, kauniisti laskeutuva ja vatsaa myötäilevä, jopa sitä korostava. Kuvien perusteella ajatus hahmottui mieleeni ja piirsin sen paperille. Tästä piirustuksesta ja epämääräisistä selityksistäni Johanna sai loistavasti kiinni ja puku alkoi hahmottumaan hänenkin mielessään.

Kankaat valitsin Eurokankaasta
Yhteistyössä pohdittiin pukua ja Johannalla oli antaa hyviä ehdotuksia siihen, kuinka puku olisi raskausaikaan sopiva ja vatsankin kanssa helppo kantaa. Puvun tuli olla kevyt, eikä se saanut painaa eikä puristaa ja erityisesti sen kanssa täytyi päästä näppärästi vessaan. Kaiken kaikkiaan puvulta haettiin helppoutta, näyttävyyden ohella. Vatsaa, sen kokoa ja muotoa täytyi pystyä arvioimaan ja jopa ennustamaan aivan viime hetkiin saakka. Pukuun tullut nyöritys mahdollisti istuvuuden juhlapäivänä, vaikka vatsani olisi ottanut suuremmankin kasvupyrähdyksen. Puku valmistui muutamaa viikkoa ennen juhlaa.


Pukemista ja riisumista helpottamaan siihen ommeltiin sivusaumaan piilovetoketju. 
Aivan aluksi ajattelin, että pukuun tulisi pitsiset olkaimet, mutta tämä ajatus muuttui puvun tekemisen yhteydessä. Ensin ajatus tavallisista olkaimista vaihtui niskalenkkiin, joka alkoi lopulta ahdistaa niin, että pidin pukua olkaimettomana. Puku pysyi loistavasti yllä, sillä siihen oli selkäpuolelle laitettu myös silikoninauhaa. Lisäksi käytin sydänpääntiessä pukuteippiä.

Puvussa oli laahusta hieman. Laahus pysyi muodossaan paremmin sen sisään ommellulla krinoliinilla. Krinoliinia ja hotfix strasseja puvun koristukseksi kävin hankkimassa Palokasta, Alemana Dance Center-liikkeestä. Ylijääneitä strasseja hyödynsin kenkiini. Kengät oli kirppislöytö, joita vain tuunasin mieleisekseni. Laahuksessa oli lenkki, jolla sain kannettua sitä itse. Lisäksi myöhemmin helmaan lisättiin vielä yksi lenkki, josta sen sai nostettua puvussa olevaan nappiin kiinni esim. tanssin ajaksi.
Helmaan laitettiin vielä tylliä antamaan tukea merenneitomaiselle muodolle. 



Hinnasta sen verran.. Unelmani muutaman satasen käytetystä puvusta romuttui jo siinä vaiheessa, kun selvisi, että olen raskaana. Hääpukujen hintoja kun vertaillaan, niin pukuni ei ole se halvin mahdollinen, mutta ei kyllä kalleinkaan. Yhteensä töineen ja tarvikkeineen pukuni kokonaishinta jäi reilusti alle 1000e.

Jos sinulla on visio unelmiesi hääpuvusta ja sitä ei löydy valmiina kaupasta, niin miksipä et ottaisi yhteyttä ompelijaan ja lähtisi toteuttamaan unelmaasi? ;)

Meikkini ja kampaukseni tehtiin Salon MammaMiassa. 


Kuvat juhlapäivältä: Katriina Pikkarainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro oma juttusi