perjantai 10. lokakuuta 2014

Tyhjää

Tulsa ja Oklahoma city.. en saanut noista paikoista oikein mitään irti. Kolkkoja kyliä. Ainut mikä herätti tunteita, oli Oklahoma City National Memorial, eli pommitus muistomerkki. Noissa Oklahoman osavaltioiden kaupungeissa on käynyt juuri kuten pelkään Suomessakin vielä käyvän: kaupungit ovat autioituneita, vain bisneksen pyöritykseen tarkoitettuja keskuksia ja ihmiset liikkuvat autoillaan ilmaisten parkkipaikkojen ja liikekeskittymien perässä kaupungin laitamilla. Oklahoma Citystä ei löytynyt edes avoinna olevaa kahvilaa :O

Oklahoma City National Memorial oli kyllä pysäyttävä paikka. Hyvin surullinen juttu tuo rakennuksen pommi-isku, joka tapahtui vuonna 1995. Alueella sai kierrellä vapaasti ja tarjolla olisi ollut myös kuulokkeet joista olisi voinut kuunnella opastettua kierrosta. Muistomerkin yhteydessä oli myös museo. 



Nurmikentällä, jossa on muistomerkiksi tuoleja, oli rakennus. Nuo 168 tuolia kuvastavat pommi-iskussa kuolleita henkilöitä. Ne ovat riveissä kuvastaen rakennuksen kerroksia. Ensimmäisessä rivissi on ensimmäisessä kerroksessa kuolleiden tuolit jne. Pienemmät tuolit kuvastavat lapsia, toisessa kerroksessa oli päiväkoti. Pimeän tullen tuoleihin syttyy näyttävä valo.

Vesialueen kohdalla kulki ennen tie. Veden molemmissa päissä on suuret mustat portit, joissa on kellonajat 9.01 ja 9.03. Pommi räjähti klo 9.02. Kellonajat kuvastavat sitä, kuinka klo 9.01 kaikki oli vielä hyvin jo klo 9.03 kaikki oli muuttunut.

Muistoalueen ulkopuolella, tien laidassa kulkee verkkoaitaa, johon ihmiset ovat tuoneet iskussa kuolleiden muistolle erilaisia esineitä, viestejä ja valokuvia.

Lisäksi alueella oli suuri puu, joka säilyi pommi-iskussa. Tuota puuta kutsutaan nimellä "survivor tree"

Yritän pelastaa nahkaani paahtavalta kuumuudelta
survivor treen viilentävässä varjossa.


Tässä pieni videopätkä tuolta alueelta ja keskusta alueen parkkimaksamisen iloja :D


Onko näissä videojutuissa mitään järkeä..? Kannattaako tätä tarinaa kertoa videon avulla elävöittäen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro oma juttusi