torstai 9. lokakuuta 2014

Ansku goes America

Hassua, sillä kuuskutoselle lähtiessä tuumailtiin dokumentin teosta, että mitä kaikkea se vaatisi.. Kuvattiin toki aivan mahtavaa dokumenttimateriaalia omaan käyttöön yli 8h. Vähintäänkin saman verran vieläkin laadukkaampaa materiaalia on tullut näköjään muiltakin suomalaisilta ihan telekkarriin asti, kun Ville Haapasalo päätti lähteä lännen valloitus reissulle :)

Mielenkiinnolla olen seurannut Haapasalo goes America -ohjelmaa ja haikaillut tuttujen maisemien vilistessä televisiossa. Vilahteleepa ohjelmassa jopa tuttuja ihmisiä, ainakin mainoksen perusteella Ville käy jututtamassa jossain jaksossa ihastuttavaa papparaista, jota kävimme tapaamassa mekin.


Tämä hauska vanha mies asuu 9 asukkaan kylässä ja tykkäsi jutella niitä näitä vierailleen. Tarjosipa hän meille limsatkin jääkaapistaan. Miehen piha oli pullollaan kaikkea katseltavaa, vanhoista autoista bensakanistereihin.

Suuri haikeus ja kaukokaipuu iskee aina katsellessa kuvia ja videoita reissun päältä ja tuo Villen dokumenttisarja vain lisää tuskaani :D Haapasalo kävi näemmä reissun keväällä, joka oli varmastikin järkevämpää säätilojen suhteen. St. Louisissa näkyi olevan ihmisillä takkejakin päällä, mikä ei tullut kuuloonkaan meidän siellä ollessa, jolloin trooppisen kuumuuden takia olisi halunnut heittää nekin vähät pois mitä oli päälleen saanut.

St. Louis oli muuten itsessään mukava, n. Tampereen kokoinen kaupunki. Nähtävyys, Eero Saarisen suunnittelema Gateway Arch, eli lännen portti oli näkemisen arvoinen. Ylös en suostunut ahtaanpaikan- JA korkeanpaikankammoisena lähtemään, mutta portin alla oli mukava visitor center museoineen ja puoteineen. Myös puistot olivat valloittavan kauniita.

Mietiskelin tuossa, jos rohkaistuisin jakamaan enemmän reissutarinoita myös pienten videoiden muodossa. ;) tekisin siis hyvin, hyvin pienimuotoista kerrontaa Ansku goes America -tyyliin.

Katsellaan! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro oma juttusi