sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Minä ennen vs. minä nyt

Eräänä iltana tuossa tulin sohvalla imettäessäni pohtineeksi, mitä tekisinkään tällä hetkellä, jos poikaa ei olisi koskaan syntynyt. Sitten aloin miettimään elämääni muutenkin. Mitkä asiat ovat muuttuneet. Kuvituksena otoksia instagramin puolelta, entisen minun ajoilta.


Talviset illat
Ennen:
Sytytin paljon kynttilöitä, istuin hämärässä tuijotellen leffoja tai lempisarjojani myöhään. Join ehkä pari lasia viiniä ja herkuttelin jollain samalla. Kissa oli sylissäni tai ainakin nojasi minuun.

Nyt:
Istun sohvalla, katson telkkarista mitä milloinkin, pistän mahdollisesti jonkun leffan tallennuksesta vain taustalle pyörimään. Meillä on valot päällä, sylissäni on pienokainen, joka joko tekee paineaaltokakkoja katsellessaan minua tai ruokailee antaumuksella. Välillä käydään vaihtamassa vaippaa, jutellaan ja höpsötellään. Kissa hivuttautuu läheisyyteen.



Ruuan laitto
Ennen:
Saatoin suunnitella mahtavia ruoka-annoksia ja kattaa ihan vaan omaksi iloksi vähän nätimmin. Suunnittelin kauppalistan ja käytin sekä kaupassa käyntiin, että ruuan laittoon aikaa ja vaivaa.

Nyt: 
Teen sitä mitä vaa äkkiä saan. Lemppareita on välipalapatukat, klementiinit, jugurtti ja mysli. Puurot ja munakkaat on myös pop. Jotain uuniin laitettavia simppeleitä tulee myös tehtyä, kuten kiusauksia. Yhden karjalanpaistin onnistuin polttamaan, kun en päässyt uunille ajoissa.


Liikunta
Ennen:
Kävin säännöllisesti salilla työpäivän jälkeen ja lisäksi lenkkeilin pitkiä matkoja. Jaksoin jumpata kotonakin telkkaria katsellessa.

Nyt:
Käyn salilla, kun miehen työvuorot antaa myöten. Pyrin lenkkeilemään joka aamupäivä pienen mutkan vaunujen kanssa. Paitsi näillä pakkasilla en tietenkään voi lasta viedä ulos. Kahvakuulat pölyttyy nurkkaan. Kuuden ja puolen kilon pötkylä käsivarsilla miltei 24/7 tuottaa yhtä hyvää tulosta.



Shoppailu
Ennen:
Saatoin pyöriä tunteja kaupungilla kaupoissa ja ostin mukavia juttuja, koska halvalla löytyi ja  joita ajattelin jossain vaiheessa tarvitsevani. Tiesin tarjoukset ja juoksin osaksi niiden perässä.

Nyt:
Mietin tarkkaan mitä tarvitsen. Katson oman vaatekaapin, voiko siellä jo olevista hyödyntää. Kaupungille lähtö on vaivalloista ja kaupoissa ei viitsi lapsen kanssa pyöriä turhia. Jos jossain kaupassa pyöriikin, niin se on todennäköisesti lastenvaatekauppa. Kirppareiltakin katselen vain rekkejä joissa on lastenvaatteita. Itselle ostan vaatetta, joka on todella tarpeen ja menen hakemaan vain sen ja nopeasti. Tai sitten tilaan netistä, käytettynä, fb-kirpparilta.. ja todennäköisesti sekin on imetysvaate.




Arki
Ennen:
Selkeä rytmi, työtä ja vapaata. Iltaisin vapaus harrastaa, tavata ystäviä tai tehdä mitä itseä huvittaa. Omaan tahtiin.

Nyt:
Rytmi hakusessa. Pääasiassa yöllä nukutaan ja päivällä tehdään kotihommia. Rytmi muodostuu toivottavasti selkeämmäksi kevään aikana. Toisinaan vietän tunteja koettaen saada pientä levolle. Samalla miettien, että pitäs muuten ite syödäki jossain vaiheessa ja enhän mä oo muistanu käydä edes vessassa.. Sitten pyykit unohtuu koneeseen ja uunin pelti jää pakkasilla auki. Olkaa hyvät vaan harakat.



Juhla
Ennen:
Ihania tapahtumia saattoi olla useampikin kuussa, joita odottaa. Mietin asut valmiiksi. Aloittelua ja valmistelua. Itsensä nätiksi laittamista ja ystävien tapaamista. Joskus pikkutunneille asti venyneitä iltoja, joita saattoi ajan kanssa nukkua pois seuraavan päivän.

Nyt:
Mikä juhla? Käytiin miehen kanssa ravintolassa. Syötiin muka rauhassa, mutta ei osata enää syödä hitaasti. Ei oikein osattu puhuakaa mitään, ku oltiin niin väsyneitä. Jos saa valita yön hotellissa tai yön baarissa, niin valitsen hotellin. Oma rauha ja puhtaat lakanat.
Minun juhla on siinä, kun käyn saunassa yksin ja humallun siellä keskenäni ykkösolusella.


Unelmat
Ennen:
Haaveilin alituiseen ulkomaanmatkoista, pääasiassa rapakon taa ja suunnittelin niitä. Kokoajan oli mielessä reissu jonnekkin ja budjetoitiin ja mietittiin kuinka pidetään lomia töistä. Pohdittiin kissojen hoitopaikkaa jne.

Nyt:
Haaveilen reissusta kaksin miehen kanssa jonnekkin. Tai perheenä. Kumpikin käy. Olisi kiva päästä vaikka edes päiväksi Helsinkiin, Tamperelle tai ehkäpä risteilylle. Nämä ovat ajatuksen tasolla, hieman jopa suunnitteilla. Kissojen hoitoasiaa en ole muistanut.


2 kommenttia:

  1. Huomaa, että vauva-arki alkaa helpottamaan, kun blogikin päivittyy tiheämpään :) Jos joskus ravintolaan asti pääsee niin todennäköisimmät keskustelun aiheet liittyvät lapsiin
    Muusta ei osata enää edes puhua :D tai sit ollaan hiljaa ja syödään rauhassa eli lautanen tyhjä kahdessa minuutissa :D :D t. mamma Kempystä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä helpottaako tämä, mutta kaikkeen tuntuu tottuvan :) eteen päin mennään ja jokainen päivä tuo mukanaan jonkun uuden asian, jonka oppii. Kyllä tämä tästä :D

      Poista

Kerro oma juttusi