lauantai 19. syyskuuta 2015

Kauniina synnyttämään

Jonkin verran olen seuraillut muiden odottavien keskusteluja netin erilaisilla keskustelupalstoilla. Muutama tuttava on myös raskaana samaan aikaan ja heidän kanssaan on tullut vaihdeltua kuulumisia tasaiseen tahtiin. Erityisesti keskustelupalstoilta on noussut esiin jo tiedossani ollut ilmiö, joka on nyt näemmä rantautunut Suomeenkin. Äidit haluavat olla kauniita äitiyden ensimetreillä.

Näin asiasta on kirjoitettu Iltasanomien muoti ja kauneus -sivuilla jo heinäkuussa 2013 artikkelissa Äidit valmistautuvat synnytykseen kauneushoitolassa:

"Maailmalla on nyt muotia varustautua synnytykseen ja äitiyden alkutaipaleelle laajalla kauneudenhoitokattauksella. Tarkoitus on olla kaunis kuvissa, joita otetaan heti synnytyksen jälkeen vastasyntyneen kanssa. Ilmiöstä on kirjoittanut mm. brittilehti Daily Mail.

Esimerkiksi Britanniassa odottaja saattaa ottaa ripsi- ja hiuspidennykset, kestovärjäykset, vahauttaa ihokarvat pois ja laittaa kynnet. Jopa suihkurusketus on Britanniassa suosittua odottajien keskuudessa, Suomessa sitä ei raskaana oleville suositella.

Suomessakin kauneushoitoloissa on tarjolla monenlaisia hemmottelu- ja huoltopaketteja odottajille. Alan yrittäjien mukaan niiden suosio tuntuu olevan nousussa."


Turha minun on kieltää, etteikö itsellänikin olisi käynyt muutama kaunistautumisajatus mielessä. 

Sattumalta kuitenkin, taisasin väliajoin tapahtuva kampaamokäyntini sattuu olemaan vain muutamaa viikkoa ennen laskettua aikaa. Toki tästä asiasta vitsailin kavereille, että jos lapsi sattuukin yrittämään pihalle ennen kampaamoani, niin en suostu. Juurikasvullahan minä EN synnytä. Hiuksiani on raidoitettu pitkään, jo ennen raskaaksi tulemista. Joten väriaineet eivät kosketa päänahkaani ja pääse siten imeytymään kehooni.


Juhlakynnet
Geelilakkauksia otin muutamat kesällä. Juhliin piti toki saada juhlavat ja kestävät kynnet, eikä mitään perus ranskalaista manikyyriä. Nytkin geelilakkaus on käynyt mielessä, että olisi siistit kynnet pidempään, eikä vauvan kanssa tarvitsisi olla heti lakkaamassa tms. Mutta törmäsin netissä juttuun, että geelilakkaukset ja rakennekynnet suositellaan poistamaan ennen synnytystä. Äidin veren hapettumista seuraava anturi ei välttämättä pysty kunnolla toimimaan geelin läpi. Tästä kirjoitettiin Savon Sanomissa.
Geelikynsistä olen kuullut puhuttavan myös, että nämä itse geeliaineet ovat aikamoisia myrkkyjä ja voivat aiheuttaa ottajilleenkin voimakkaita allergisia reaktioita. Tämän kuitenkin todennäköisesti aiheuttaa geeliaineiden pääsy verenkiertoon, joten on oltava tarkkana, että kynsinauhat ovat ehjät näitä aineita kynsille laitettaessa. Ehjän ihon kanssa en itse henkilökohtaisesti usko aineissa olevan vaaraa syntymättömälle lapselle.


Juhlan jälkeiset rokkikynnet
Ripsipidennyksistäkin olen haaveillut. Olisin edes hieman huollitellumman näköinen siinä alkujärkytyksessä ja mahdollisessa väsymyksessä. Tiedän kuitenkin, että ripsiliimat ovat todellisia myrkkyjä, joille erityisesti ripsiteknikot altistuvat voimakkaasti saaden allergisia reaktioita ja jopa hengitysoireita. Raskaana olevan naisen keho kyllä suodattaa aika paljon ja turvaa siten sikiötä. Olen kuitenkin usean kauneushoitolan sivuiltakin lukenut, ettei ripsipidennyksiä suositella raskaana oleville. Syytä siihen ei ole heidän sivuillaan kerrottu. Liekö syy juuri ne myrkyt vai osittain sekin, että monen raskaana olevan on vaikea olla selällään kovin pitkää aikaa. Ripsien laittohan taitaa kestää useamman tunnin.
Olen itse altistunut monille myrkyille ja saanut kemikaaleista yliherkkyysreaktioita. Siksi pelkään myös ripsiliimojen aiheuttavan minulle joitain oireita, joten jätän ne vielä toistaiseksi ottamatta. 


Viimeisin askarteluni kynsilakoilla
Keskustelupalstoilla on noussut esille alapään karvoituksen vahaaminen ja kynsien lakkaaminen. Kovasti hämmästelin erään aikomusta lakata varpaankynnet kauniiksi vielä ennen laskettua. Miten ihmeessä se onnistuu vatsan kanssa. Kuulema vain niin, että istuu penkillä, nostaa jalan pöydälle ja alkaa askartelemaan. :D Periaatteessa se saattaisi onnistua minultakin, mutta tähän asti olen antanut mieheni huoltaa varpaankynsiäni. Mutta olisipa ihana käydä vielä kunnon jalkahoidossa ennen vauvan tuloa. Yhdessä kävinkin jo alkukesästä, polttareideni yhteydessä.




Tuohon alapään vahaamisasiaan en ota kantaa.
Geelilakkaukset tehnyt Hannele kunsii.blogspot.fi
Polttareiden jalkahoito: Sokoksen Hyvä olo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro oma juttusi