sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Rutiinin muutos?

Jäin tuossa pohtimaan jumpassa käydessäni meidän tottumuksiamme. Menen aina jumpassa Kuntoportilla samaan nurkkaan. Sunnuntaisin sama nainen on aina edessäni. Tämä on tuttua ja turvallista, mutta huvittavaakin. Tänään kävi mielessä, että jos puhuisin jotain tuolle naiselle, kun aina ollaan samassa jumpassa vierekkäin. Mutta en sitten kuitenkaan puhunut.. ajattelin, että jospa hän on ujo ja ei sitten ensi sunnuntaina tulekaan minun eteeni jumppaamaan ja tuttu rutiinini särkyy..

Jokunen aika sitten oli Prisma Studio ohjelmassa keskustelua ajan kulumisesta ja kuinka se tuntuu vanhetessa kulkevan aina vain nopeammin ja nopeammin (linkin videossa kohdassa 21.40). Tätä oli selitetty rutiineilla. Meillä on paljon rutiineja, joita toistamme päivä, viikko ja vuosi toisensa jälkeen. Aivot eivät jaksa enää rekisteröidä tuttuja tapahtumia uudestaan ja uudestaan, joten aika tuntuu kulkevan nopeammin. 

Onko sauna aina keskiviikkoisin ja lauantaisin? Syödäänkö aina tiistaisin lihamureketta? Menetkö jumpassa aina samaan kohtaan? Ajatko marketin parkkipaikalla auton aina samalle nurkalle parkkiin? Menetkö töihin aina samaa reittiä? Näitähän on vaikka mitä.. 

Jotkut rutiinit on toki vain oltava, jotta arki sujuisi. Esimerkiksi aamuisin on niin vähän aikaa töihin lähtöön, että vaatteet on löydyttävä oikeasta paikasta, meikki menee rutiinilla naamaan aina samassa järjestyksessä ja kissat saavat ruokansa..

Voisiko joitain rutiineja kuitenkin rikkoa?

Haastan siis, sinut ja ennen kaikkea itseni rikkomaan rutiineja, jotta aika kuluisi hitaammin ja saisimme enemmän kokemuksia :) Ei siis muuta kuin rohkeasti kokeilemaan uusia juttuja!

Tai sitten voi vaan viettää murekepäiviä ;)




Kerro minulle miten rikoit omia rutiinejasi.

1 kommentti:

  1. Tietokone on muuten melko iso aikasyöppö.. Esim. sen sijaan että istuu facebookissa, nappaa puhelin käteen ja rimpauta kaverille. Tai postita kortti. Lempitelkkariohjelman sijaan, ota käteen kirja ja kuppi kahvia tai teetä. Lenkkeilyn sijaan ota pulkka ja kaveri ja lähde pulkkamäkeen. Heräisi vartin aiemmin jotta voisi lukea aamun lehden kahvin kera. Tai vaikka vain loikoilla sängyllä hereillä 15 minuuttia aiemmin ja helliä omaa rakasta ;) Salilla jumpan sijaan voisi mennä tekemään yhden treenin vapailla painoilla. Ja moikata sitä jumppakaveria ja sanoa, että halusin vain tervehtiä kun ollaan niin kauan oltu vierekkäin.. Eihän siinä mitään häviä, voi yllättää positiivisesti :) Olet rakas <3

    VastaaPoista

Kerro oma juttusi