sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Liikkua vai ei?

Laapalla oli hyvä kirjoitus tuossa jokin aika sitten: Sali vai sohva? 
Tämäpä pisti minut miettimään omia liikkumistottumuksiani ja ajattelinkin listata samaan tyyliin miksi liikun, miksi en. 

Tänä aamuna tämä aihe nousi jälleen voimakkaasti esiin, kun en päässyt jumpalle. Yksinkertainen syy: auto väärinpäin pihassa ja piha täynnä muitakin autoja ja peräkärryjä (mies oli viimeyönä soittokeikalla). 
En osaa peruuttaa autoamme pihatietämme pitkin pois. :D olisin toki voinut yrittää, mutta aika kului kamalasti strategiaa pähkäillessä, että jäin lopulta koneelle kahvikupposen kanssa.


Miksi minä liikun?

Hyvä mieli & energia
Kun kunnolla hiki virtaa ja antaa kaikkensa, tulee tottakai hyvä mieli. Kova rutistus ja itsensä ylittäminen antaa energiaa pitkälle viikkoon.

Kokemus onnistumisesta
Osaan tehdä, minä jaksan nostaa, minä pysyn askelkuvioissa mukana ja tämä on kivaa. Ja ensi kerralla tarvitseekin ottaa jo vähän lisäpainoa puntteihin :) Minä kehityn.

Parempi itsetunto
Peilistä katsoo pirteämpi, energisempi ja paremman muotoinen nainen. 

Tähän jää koukkuun
Tuli niin hyvä mieli ja onnistumisen kokemus, että pakko päästä pian uudestaan. Kaverin kanssa lenkillä oli niin hyvät jutut ja lenkki mennä hujahti hyvässä säässä nopeasti, että ois kiva käydä pian uudestaan. Toimii myös terapeuttisena virkistäjänä.

(Liikkumismuotoinani lenkkeily, Kuntoportin ryhmäliikunnat ja kotijumppailu kahvakuulilla & jumppapallolla)


Miksi minä en liiku?

Väsyttää
Joskus vaan yksinkertaisesti on ollut päivän aikana kymmenen rautaa tulessa ja päässä surisee paperihommien, palaverien ja kymmenen vielä hoitamatta jääneen asian jäljiltä. Silloin on vaan jäätävä sohvalle.. väsyneenä riski satuttaa itsensä liikaa riuhtomalla on suuri. Onneksi tällaisia päiviä on harvoin..

Sairaus
Kipeänä en tietenkään liiku. Onneksi olen harvoin flunssassa tms.

Ystävä on tärkeämpi
Joinain hetkinä ystävän kanssa vietetty laatuaika on tärkeämpää kuin yksinäinen puurtaminen. Todella moni ystäväni asuu toisella paikkakunnalla ja heitä näkee harvoin. Kun ystävä tulee käymään, menee hän ehdottomasti etusijalle. 
Kuntoilemaan pääsen vaikka joka päivä seuraavalla viikolla, mutta ystävä saattaa olla kylässä vain tänään ja tämä ystävä ei välttämättä välitä lähteä kuntoilemaan kanssani. 
Ystävä on yhtä suuri ja tärkeä satsaus elämään, kuin kuntoilu <3
Ystävän tapaamiseen saattaa liittyä myös edellisillan juhlat.. ;)

Ei ole autoa tai en saa sitä liikutettua
Ohjattuun ryhmään lähtemisen haasteena on miehen vuorotyö ja meillä vain 1 auto. Paikallisbussilla liikkumisesta en välitä. 
Onneksi Kuntoportti sijaitsee aivan työpaikkani vieressä, joten minun on helppo suunnata jumpalle usein suoraan töistä. 


Tänään auto olisi tuossa.. no, jos lähtis harjoittelemaan peruuttamista jumpan sijasta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro oma juttusi