sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Treenimutsin ruokavaliosta


Raskauden jälkeen olen syönyt huolettomasti mitä mieli on tehnyt. Ruokavalio oli erityisen retuperällä koko joulukuun ja oikeastaan vielä tammikuussakin, kunnes joulusuklaat loppuivat. No okei, on niitä vieläkin, mutta avaamattomissa paketeissa. Niitä säästellään vieraille kahvin kanssa tarjottaviksi. Suklaan syönti teki sen, että paino pysyi tiukasti samassa lukemassa. Vaikka suklaata meni päivästä toiseen useita paloja, ei imetyksen ansiosta paino kuitenkaan lähtenyt nousuun. Suklaiden loputtua paino on hiljalleen lähtenyt jälleen hivuttautumaan kohti sitä, mitä se oli ennen raskautta. Suklaan syönnin loputtua nälkä on tullut kylään useammin. Vaikea on löytää balanssia ruokailun ja ruokamäärien kanssa. Imetys kuluttaa n.500kaloria/vuorokausi.

Huomasin jokunen aika sitten, ruokavaliotani pohtiessani, että syön hyvin hiilaripainotteisesti. Vaaleaa leipää, mysliä, pastoja.. Olen pyrkinyt tietoisesti lisäämään kuituja, proteiinia, hedelmiä ja marjoja ruokavalioon. Yritän parhaani mukaan saada näitä perusravinnosta, välttelen proteiinilisiä. Esim. aamupalalla tein vasta banaanipannareita. 2banaania, 2munaa, sopivalta tuntuva määrä leseitä. Nautiskelin mustikoiden ja mansikoiden kera. Lisäksi olen tehnyt mm. iltapalaksi rahkapohjaisia smoothieita. 

Hiilareita ei sovi imettävänä äitinä jättää ruokavaliosta vähälle, sillä ne vaikuttavat maidon tuloon. Vesi on myös tärkeää. Veden juonti ei ole onneksi koskaan ollut minulle ongelma. Sitä menee paljon päivän mittaan. Pidän yleensä juomapulloa mukanani, siellä sohvalla jossa yleensä paljon aikaani vietän tai hörppään lasillisen aina kun menen hanan ohi.

Salaatit ovat viimeaikoina olleet suosiossani. Teen mielelläni ison kulhon salaattia kerralla, jotta siitä on kätevä napsia vaikka välipalaksikin. Jos nautin salaattia lounaaksi, niin tykkään kuitenkin lisätä jotain lämmintä salaatin kanssa. Se on ollut paistettuja kanasuikaleita tai kalapullia, pannulla pyöräytettyjä ananaspaloja ja halloumijuustoa. Muita salaattiin tulevia lempiaineksiani ovat: salaatin lehdet, kurkku, tomaatti, viinirypäle, melonit, porkkanaraaste, kananmuna, avocado, pähkinät, crutongit ja tietenkin aina pieni loraus jotain salaatinkastiketta.
Hyvä lisukesalaatti tulee myös yksinkertaisesti vaikka vain porkkanaraasteesta, ehkä seassa myös mandariininpaloja tai puolukoita.

Tässä vielä ohje uuteen lempparisalaattiin, joka toimi siltäänsä sekä oivana lisukkeena paistetun kalan kanssa.


Hedelmäinen halloumisalaatti

Salaatinlehtiä
Ananaspaloja
Avocadoa
Hunajamelonia
Viinirypäleitä
Paistettua halloum-juustoa
Siemeniä pinnalle 


Halutessaan loraus kastiketta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro oma juttusi