tiistai 9. helmikuuta 2016

Hyvää yötä

Joku viisas on joskus sanonut, että päivät lapsien kanssa ovat pitkiä, mutta vuodet lyhyitä. No mutta entä sitten ne yöt. Ne ovatkin aivan jotain omaa luokkaansa. Ei kaikilla, mutta meillä ainakin on.

Hyvää yötä -toivotus on saanut vauvan kanssa aivan uuden merkityksen. Ennen tuo lausahdus oli minulle vain totuttu tapa, ilmassa heliseviä sanoja ilman sen suurempaa merkitystä. Toivotus, joka kuuluu sanoa nukkumaan mennessä. 


Nyt hyvää yötä tarkoittaakin jo jotain. Miehen lähtiessä yövuoroon toivotamme toisillemme hyvää yötä. Minun toivotuksessani on painotusta ja sisältöä. Toivon miehelleni turvallista työvuoroa ja jaksamista aherrukseen väsyneinä pikkutunteina. Onhan arki kotonakin väsyttävää ja siihen päälle on käytävä vielä töissä. 
Mieheni puolestaan toivottaa hyvää yötä minulle myöskin suurella sisällöllä. Toivotetaan todella onnistunutta yötä, jossa olisi enemmän unta kuin valvomista ja turhautumista. Hyvä yö, jossa lapsella olisi hyvä olla ja hän saisi rauhallisena nukkua.


Hyvää yötä, nuo kaksi sanaa tarkoittavat niin paljon vauvaperheessä.


Niin, hyvää yötä ja kauniita unia. Nuku hyvin ja herää levänneenä ja virkeänä. Hehku uutta tarmoa ja voimaa huomisessa ja jaksa hyvin kaikessa arkisessa aherruksessa, oli se sitten mitä hyvänsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro oma juttusi