maanantai 17. marraskuuta 2014

Ihokuulumisia

Olen aikaisemmissa blogikirjoituksissani avautunut leukaani vaivaavasta punaisesta ihottumasta, jonka diagnosoin aivan itse, suorastaan valelääkärin elein perioraalidermatiitiksi. Sen mukaisesti lähdinkin sitä hoitamaan ja osittain iho rauhottuikin, muttei parantunut täysin.

Tk-lääkäri katsoi myös ihottumaani, kun olin asioimassa hänen luonaan muissa asioissa ja totesi, että se näyttää ruusufinniltä, mutta voi se olla sitä perioraalidermatiittiäkin. :D JEP! Eli kumpi? Mitään hoitoa lääkäri ei antanut.

Nyt asiaa tarkemmin tutkittuani, alan kääntyä lääkärinkin mainitseman ruusufinnin puoleen. Tähän tulokseen minut sai tämä teksti: Ruusun aika. Siinähän kerrotaan minun elämästä! Oikuttelevasta suolistosta, stressistä yms. mikä tässä nyt on ollut päällänsä oikeastaan koko tämän vuoden. Kyllä on "ihanaa" olla kolmekymppinen vaivainen varhaismummo.

Stressin sai hetkeksi selätettyä reilu viikko sitten upean ihanalla Tallinnan matkalla parhaassa seurassa. Ystäväni kirjoittikin siitä täällä. Ai hitsi kun naurattaa kun muistelee tuota meidän antoisaa "väliloekkaa" :D 
Kotiin palattua stressi palasi melko pian, joten nyt pitäisi alkaa keksimään keinoja rauhoittumiseen. Kimaltavat joulukoristeet auttavat tässä hieman..kröh, harakka! Mutta myös ystäväni Tallinnan matkalla kertoma vinkki: "Kuvittele maisema, jossa viihdyt. Rauhoitu siihen maisemaan ja nauti siitä. Tyhjennä mielesi ja jos mieleen eksyy murhe, kuvittele se maisemaasi ohi ajelehtivaksi pilveksi. Se menee ohi ja voit jatkaa mielen tyhjentämistä ja rauhoittumista maisemassa." 

Minun maisemani on tämä:


 tai tämä:



Kepposteleva ja välillä kovin tulehtuneenkin tuntuinen suolisto on lähtenyt rauhoittumaan jätettyäni vehnän pois ruokavaliosta. Täytynee tehdä muitakin muutoksia syönti rintamalla. Ja enemmän tuota maisemaan rauhoittumista. Sekä kynttilöitä ja joululauluja. 

Iloista, onnellista ja erityisesti terveellistä joulun odotusta sinulle lukija! <3 

PS. Rakas Joulupukki, tuo minulle joululahjaksi säkillinen terveyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro oma juttusi