perjantai 28. marraskuuta 2014

Grand Canjonin hämmästyttämä

Se on upea. Kerrassaan. 

Tekisi mieli jättää tämä kirjoitus tähän, koska se on oikeasti niin sanoin kuvaamaton. Mikään kuva, video tai kirjoitus ei pysty sitä kuvailemaan samalla tavalla, kuin sen kokee ja näkee luonnossa. Se täytyy itse nähdä. Ja haaveissani olisi se nähdä vielä kerran pohjoisemmalta sivulta.

Käytin itse vinkkinä Nelliinan vaatehuone -blogin kirjoitusta kyseisestä kohteesta. Sen avulla saimmekin oikein onnistuneen reissun tuon luonnonihmeen äärelle. Osasimme varata aikaa oikein ja sijoittaa menomme siten, että näimme uskomattomia väriloistoja. Kiitos Nelliina :)




Oli todella kätevää kun sai autolla surautella katselupaikalta toiselle, rauhassa ja omaan tahtiin. Kierrellä sai reunalla aika vapaasti, jopa hämmästyttävän vapaasti. Muutamia todella uhkarohkeitakin siellä näkyi. Yhtä luulin jopa itsemurhan tekijäksi kun oli niin tavattoman hurjassa paikassa reunalla yksin. (näkyy alemman kollaasin suuressa kuvassa) Mutta hetken päästä huomasin, että hänen kaverinsa olivat ottamassa hänestä kuvia etäämmällä ja tämä parkour-tyyppinen hyppelijä pääsi taitavasti takaisin turvallisemmille vesille. En olisi halunnut olla todistamassa mitään "ups, tipahti"-tapausta, mutta silti tuijotin sydän pamppaillen tuota live trilleriä. 

Live trilleriä oli kyllä kerrakseen oman miehen menoakin seuratessa. Itselläni kun korkeissa paikoissa tuppaa käymään niin, että meinaa mennä jalat alta, niin on kamalaa jo pelkästään katsella kun joku menee reunalle. Pudotusta Canjoniin on parhaimmillaan mukavat kaksi kilometriä. Ja siellä sitä vain reunalla katseltiin, jokaisella katselupaikalla ei ollut edes kaiteita.


Värit muuttuivat violetin sävyisiksi auringon laskiessa.

Yhden vinkin annan tuonne matkaaville: ota omat eväät. Reissun kallein ja huonoin ja sandwich tuli vedettyä tuolla. Siitä tuli vatsakin kipeäksi ja pelkäsin, että Canjonin katselu menee takapenkillä makoiluksi, onneksi ainoa mukana ollut lääke, särkylääke auttoi. 

Tässä vielä pieni videotarina tuolta hämmentyneen turistin kommenteilla höystettynä. Lopussa vilautetaan meidän pirssiä :D



2 kommenttia:

  1. Voi että on upean näköistä. Ensin meidän piti mennä Vecasiin ja Grand Canjon olisi kuulunut trippiin Ja olisi kyllä ollut näkemisen arvoinen, wau Ja ihanaa reissunjatkoa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reissun jatko oli ihana, teimme tämän matkan heinäkuussa. :) Suosittelen todella lämpimästi käymään tuolla!

      Poista

Kerro oma juttusi