lauantai 29. maaliskuuta 2014

Matkalla kotona

Auringon alla-blogissa oli hauska idea matkailun näkymisestä omassa kodissa. Nappasin tämän matkailubloggareille tarkoitetun haasteen mukaan ja esittelen tässä nyt omaa kotiani näistä matkailuajatuksista käsin. En tiedä olenko sen enempää matkailu- kuin vaikkapa sisustusbloggarikaan, kun joku kysyy mitä blogini käsittelee, niin vastaukseni on yleensä "kaikenlaista hömppää" :) 
Eli tehtävänä oli kertoa miten matkustaminen on vaikuttanut kodin sisustamiseen, mitä sisustusideoita on saanut maailmalta, mitä on ostanut tai mitä keräilee matkamuistomielessä. Tehtävässä voi esitellä vain pieniä osia kodista. Ja havannoillistaa voi myös kuvien avulla.

Tässä minun kotiani: 

Minun nalle kavalkadini. Pienin nalle on onnen nalleni, hän on tukeni ja turvani pelottavilla lentomatkoilla :) Lisäksi erilaisia lippunalleja Espanjasta, Englannista, USA:sta, Norjasta ja Ruotsista. Suomi-nalle on etsinnöissä. Itse hankittuja, paitsi tuo brittiläinen herrasmies-nalle. Lisäksi hyllyllä laavaviki Lanzarotelta sekä purkissa saman paikan hiekkaa, jos tekee mieli rantalomalle kesken talven ;)Tauluja olohuoneen seinillä. Tekstitaulu on minun kolmenkympinkriisi-taulu :) Juhlieni jälkeen pienessä kohmelossa katselin taulua ja pohdiskelin asioita, henkevällä tuulella kun olin..? Köh, miksiköhän? :D Totesin tuolloin, että se on kuin chekclist, vielä pitäisi vain toteuttaa "be curious", "see a sunrise" ja "explore the unknown" ja näin sai alkunsa ajatus Route 66'lle lähdöstä. 
Lisäksi isäni on puhunut tuosta Boulevard of dreams ajomatkasta vuosia, ehkä se oli myös osalta vaikuttamassa asiaan.

Los Angeles -taulun esittelinkin jo aiemmin täällä. Omasta valokuvasta teetetty canvas-taulu.


Jouluttajan alemarkettilöydöt Losista viimereissulla. Joulukoristeeksi tarkoitetut peurat koristavat olohuoneen senkillä ympäri vuoden. Minun mielestä nämä ovat vain niin kauniit.


Jääkaapin oveen tarttuu matkoilta mukaan magneetteja. Kuvasta puuttuu Barcelonan magneetti. "Nobody is perfect.." -magneetti on tullut lahjaksi. "Talk to the paw"-magneetti oli ihan pakko ostaa Lontoosta, kun se on niin mainio ja kuvastaa meidän Olgaa toisinaan erittäin hyvin!! :D


Nämä ovat talossamme asuvan miespuolisen henkilön kahvimukeja. Ilmeisesti nämä ovat saamassa pari kaveria ensi kesänä.


Tällä hetkellä kotiamme koristaa myös siellä täällä lojuvat kirjat, ensi kesän matkaa kun suunnitellaan ahkerasti. Markku Henrikssonin Amerikan tiellä on toki kirjoitettu joskus 90-luvulla ja asiat ovat voineet muuttua kirjan kirjoittamisen ajoista, mutta se on edelleen kattava tietopaketti.

Lisäki aivan oman tarinansa kertoisivat kellarin taulut, kortit, lasinaluset yms. Isännän pubissa on vaikka mitä maailmalta mukaan tarttunutta lentolehtistä ja lippua ja lappua, joista osa on päätynyt jopa kehyksiin asti.

Mielläni kuulisin muidenkin vastaavanlaisia tarnoita. Jos jatkat haastetta, niin laita linkkiä minullekin, niin käyn lueskelemassa :)

2 kommenttia:

 1. Hieno juttu että tartuit tähän haasteeseen, kiitos! Ja haaste on kyllä tarkoitettu oikeastaan ihan kaikille bloggareille, vahingossa sen vaan kategorioin matka-aiheisille, kun IGTravelThursdayn osallistujat ovat usein matkablogeja :)

  Upea tuo Losin kuvataulu! Maisema on mieletön ja olet kyllä tosi hyvin saanut vangittua sen. Meillä ei ole yhtään noin hienoja kuvia kyseiseltä paikalta. Pitänee mennä joskus ottamaan uudet ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin samaan tyyliin kokeilla kuvata San Franciscoa ainakin, ehkä muitakin isompia kaupunkeja. Värillisenäkin tuo olisi ollut kiva kuva, mutta se ei olisi sopinut olohuoneen tunnelmaan. Kantsii mennä kuvailemaan pysähdyttävän kauniita maisemia :)

   Poista

Kerro oma juttusi