perjantai 25. maaliskuuta 2016

Turhat ja tarpeelliset vauvatarvikkeet 5kk

Käyn nyt läpi viiden kuukauden vauva-arjen kokemuksella tarvikkeita, jotka ovat olleet hyödyksi. Listaan myös muutaman aivan joutavan tavaran. Näin siis meillä, jossain toisessa kodissa asia voi tietenkin olla toisin.

TARPEELLISIA:



Tripp trapp syöttötuoli ja siihen asennettava newborn set. Todella tarpeellinen. Olen tämän avulla saanut nauttia virkistävästä aamukahviseurasta ja pystynyt juomaan kahvin pöydän ääressä. Pieni isäntämies on viihtynyt sitterissään alun opettelun jälkeen loistavasti. Myös ensimmäiset sosemaistelut on onnistunut luontevasti pöydän ääressä tässä kellotellen. 

Pian ikää tulee sen verran, että tästä voidaan luopua ja alamme opettelemaan tripp trapp tuolissa istumista babysetin kera. Baby setin rinnalle olen hankkinut myös valjaat, jossa istumisharjoittelut, välillä melko vilkkaankin poitsun kanssa, olisivat turvallisia.

Jalallinen vanna
Ei ole tarvinnut kökkiä lattianrajassa.

Leikkimatto
Joululahjaksi saatu matto on ollut kovalla käytöllä. Joulukuussa vain sylissä viihtyvä vauva sai virikettä ja äitikin sai omaa aikaa lapsen viihtyessä selällään roikkuvia lelujaan ihastellen. Nyt matolla ollaan lähinnä vatsallaan ja ihmeteltävää riittää silloinkin, rapisevia juttuja ja värikkäitä kuvioita. 


Lisäksi meillä viihdytään paljon ompelemallani alustalla erilaisten lelujen ja kääntymis/ryömimis-harjoitusten parissa. 
Samaa sarjaa on meillä myös imetystyyny. 

Vanha imetystyyny sai uuden päällisen,
ihan itse ompelin 

Pilvimobile on jonkun käsityönä tekemä,
löytyi meille kirpparilta.
Mobile hoitopöydän yllä
Vaipan vaihdot ym. hoito toimenpiteet ovat sujuneet rauhallisesti lapsen ihastellessa pilviään. Nyttemmin tosin on alkanut varpaat kiinnostaa enemmän.

Turvakaukalolle sopivat matkarattaat tms.
Meillä on matkaratasrunko, jossa on adapterit turvakaukalolle. Ratas taittuu pieneen tilaan ja on näppärä kulettaa peräkontissa. Sen saa nopeasti kasaan, turvakaukalo adapteriin ja mars kaupoille. Myöhemmin matkaratasrunkoon on olemassa istuinosa.



Pinnasängyn tassut ja reunapehmuste
Tassujen avulla saan vauvan rauhoitettua uneen...joskus edes. Siirtyminen perhepedistä omaan sänkyyn on meillä vielä vähän vaiheessa.

Mikrosterilointikupu
Nopeaa ja helppoa tuttien ja pullojen sterilointia.


TURHAKKEITA:



Turhakkeeksi osoittautui tämä kaunis käsityönä tehty babynest. Meillä on sen verran leveä divaanisohva, että sen kulmaan lapsen sai turvallisesti köllöttelemään. Tämän käyttö ei onnistunut perhepedissä, sillä laidat estivät vanhempien näkemisen ja sehän ei käy laatuun, että mutsia ei näy yöllä. Pinnasängyssä oli hetken käytössä päikkäreillä, mutta jätkäpä ei suostunut sielläkään nukkumaan. Eniten tarvetta oli parin päivän mummolareissulla, jossa kaposalla sohvalla köllöttelyt olivat turvallisia tässä pesässä. Vähälle käytölle jäi. Nyt tämä on jo myyty seuraavaan kotiin.


Kylpytuki
Ei ole tullut käytettyä. Kylvyt sujuu itse lasta kannatellen.

Epäergonominen kantoreppu
Enemmän hyötyä olisi kantorepusta, jolla voi lasta kantaakin, ilman että on pelkoa vauvan huonosta asennosta. Ainakin Jyväskylässä on liike, jossa voi käydä sovittelemassa ergonomisia kantovälineitä ja ostaa/vuokrata sieltä omansa. Liikkeessä on kuulema myös loistava ja asiantunteva palvelu. 

Muut kuin bodymalliset yläosat vauvalla, kuten t-paidat ja puserot
Vauvaa nostellaan paljon, paidat nousevat kainaloihin herkästi. 

Iso kasa imetyspaitoja
Turhaa hamstrata läjää imetyspuseroita kaappia pullolleen. Eniten olen käyttänyt kahta Boobin imetyshupparia. Boobin paidat ovat loistavia imetysluukkunsa ansiosta, jolloin ei tarvitse kaivaa koko tissiä esiin ;) Muutoin olen käyttänyt paljon läpällisiä imetystoppeja ja usein siinä päällä on joku löysempi paita tai avattava neule tms, jotta imetys onnistuu helposti. Imetystoppeja käytän myös öisin. Minulla on työnalla tarkempi listaus tuiki tarpeellisista mutsitarvikkeista ;)


Tämä Amazon Koala riippukeinu on vähän sellainen vempain meillä, että en osaa sanoa onko se turhake vai tarpeellinen. Toisinaan siinä on pikkuinen torkahtanut, mutta ei mitenkään erityisen pitkästi. Onpahan erikoinen olohuoneen sisustuselementti :D

Tässäpä nämä. Lisäksi olen pohtinut bumboa, hyppykiikkua, kävelytuolia jne. Onko kokemuksia? Ovatko olleet tarpeellisia? Mitä muuta erityisen turhaa tai tarpeellista tarviketta vauvalle on olemassa?

2 kommenttia:

  1. Ite oon miettiny puolivakavissani tuota bumbon hankkimista; neiti voisi siinä istuskella eikä tarvitse pelätä, että isoveli kävisi pukkaamassa toisen kumoon. Bumbo on kätevä myös uimahallissa, kun turvakaukalosta on luovuttu.

    Hyppykiikku; toiset tykkää ja toiset ei. Testaamalla selviää. Isoveli kiikkui ko. laitteessa, neiti ei ole vielä kunnolla sitä testannut.

    Kävelytuoli; mielestäni aika lailla haistap***alaite mutta voi toimia toisissa perheissä. Isoveli taisi kerran käydä siinä. Onneksi masiina oli vain lainassa. Mieluummin hankkisin taaperokärryn ja siihen kirjoja painoksi niin ei kaaduta herkästi.

    t. 2,5-vuotiaan isoveljen ja 5 kk ikäisen neidin äippä ;)

    VastaaPoista
  2. Meillä hyppykiikku oli turhake, jossa ei viihdytty yhtään. Sitten taas mummolassa sisällä oleva plaston kiikku on ihan hitti! Kävelytuolia meillä ei ollut, mutta kävelykärrystä on ollut pajon iloa. Kylpytuki oli meillä myös alkuun turha, mutta myöhemmin, kun ei vielä osattu istua, niin neiti tykkäsi kellotella siinä ja ehti itse peseytyä. Bumbo oli meillä lainassa, mutta hoksattiin se niin myöhään, ettei enää ehditty hyötyä. Vauvapulkka on ollut loistava ja pyöräistuimia kovasti vertaillaan. :) Autoon peili niskatukeen on ollut hyvä juttu. Sitten syömiseen tuo ez pez on huippu. Skiphopin valjasreppu myös! Venttiilimuki ehkä hivenen pettymys. :D nyt ei tuu muita mieleen, siinä päälimmäiset :D Mukavia kevätpäiviä! :) -Noora

    VastaaPoista

Kerro oma juttusi