lauantai 13. huhtikuuta 2013

Mitä tekisin Los Angelesissa? OSA 5

Käy hurvittelemassa mahtavassa huvipuistossa, Universal Studioilla.

Se on aivan Hollywoodin pohjoispuolella. Metrolla pääsee näppärästi Hollywood Highlandin pysäkiltä. Sinne on n. 10minuutin surautus metrolla. Yhden pysäkin väli. Perillä Universal Cityssä jykän mäen alta lähtee ilmainen kyyditys mäen päälle Universalin huvipuistolle. Älä ihmeessä lähde kävelemään sitä mäkeä :D (kuten allekirjoittanut ensimmäisellä kerralla teki, kun ei tiennyt että se kyyti ois ollu ilmainen)



Huvipuiston vieressä on Universal Citywalk, jonka varrella on paljon tuliaispuoteja, merkkiliikkeitä ja ravintoloita. Jos ei studiokierrokset ja "yrjömyllyt" kiinnosta, niin voihan jäädä vain shoppailemaan.

Huvipuistoon lippu maksaa n. 94dollaria ja on voimassa kaksi päivää. Sinne saa myös kausilippuja, joilla voi käydä rajattoman määrän vuoden aikana. Yksi päivä riittää nippa nappa huvipuistovierailuun. 



Sisällä on siis erilaisia vuoristoratoja teemoittain; Jurassic Park, The Mummy. 3D-seikkailuja; Transformers, Crustyland, Shrek. House of Horrors on kummitustalo, jonka läpi itse kävellään. Sisällä kummitustalossa on elokuvista tuttuja monstereita (ihmisiä naamioituneina heiksi) säikyttelemässä pieniä viattomia turisteja (eli minua). 

Lisäksi on tarjolla erilaisia näytöksiä siitä, kuinka elokuvat tehdään. Erikoistehosteista, eläinnäyttelijöistä yms. Näyteltyjä pätkiä elokuvista erikoistehoisteita hyödyntäen: Waterworld, Terminator. Sekä tottakai studiokierros samanlaisen kärryn kyydissä, jolla pääsi ilmaiseksi sen tappavan korkean mäen ylös :D Studiokierroksella näkee erilaisia elokuvista tuttuja lavasteita, sekä näyteltyjä, 3D ym. pätkiä elokuvateemoista. Erittäin hauskaa ja viihdyttävää.

Studioille tulee kokoajan lisää ja uutta. Itse olen käynyt nyt 2 kertaa (2009 ja 2012) ja voisin mennä vieläkin käymään siellä. Tosin ensi kerralla haluaisin nähdä jo muidenkin studioiden tarjontaa, vaikkei niillä tämänkaltaista huvipuistoa olekaan tarjolla. 


Ehdoton lempparini koko puistossa on De Lorean:





PS. olen oppinut käyttämään Picmonkey-ohjelmaa, jonka ansiosta bloggailuistani ei tule kilometrin mittaisia, vaikka laitankin useamman kuvan näytille :) Kiitos mahtavien kuvakollaasien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro oma juttusi