lauantai 16. helmikuuta 2013

Lisää munaruusuja!

Eli kirjoittelempa tähän uuden ja tarkemman ohjeen "munaruusujen" eli kananmunakenno-sytykkeiden tekoon. Alkoivatkin olla meiltä kotoa ja mökiltä jo lopussa, niin tuleepahan tässä samalla tehtyä lisää :)


Aikaisempi ohjeeni löytyy täältä.




Tarvikkeet:
  • munakennoja
  • kynttilänpätkiä
  • pihdit
  • kattila x2 (toinen sellainen, jota et enää muuhun tarvitse)
  • voipaperia tms.

Ehdottomasti tarvitset myös innokkaan apurin.

Ja sitten hommiin:

Revi munakennojen kuppiosat irralleen toisistaan.

Siisti kuppien reunat tasaisiksi.

Lado n. peukalonpään kokoisia kennon paloja limittäin kupin sisälle.

Keskelle jää pieni kolo.

 Täytä se pidemmästä kennon pätkästä rullatulla tötteröllä.

Ruusu on valmis dipattavaksi.

Tee isompi kasa munaruusuja kerralla dipattavaksi.

Sulata kynttilänpätkät vesihauteessa.

Varaudu suurella määrällä kynttilänpätkiä,
sillä niitä menee yllättävän paljon dippaamiseen.

Dippaa munaruusut yksi kerrallaan varovasti
sulassa steariinissa pihtien avulla.
HUOM! Tässä vaiheessa poltat herkästi itsesi, joten:
Varo kuumaa höyryä!!!

Valuta vielä munaruusun sisältä ylimääräinen steariini pois.
Laske se sitten kuivumaan voipaperin päälle.

Dippailu jatkuu...

..kunnes kaikki munaruusut ovat valmiita tai sula steariini loppuu :D


Valmiit munaruusut saavat kuivahtaa ja jäähtyä hyvän aikaa,
ennen kuin niitä kannattaa latoa pussiin/koriin tms. säilytyspaikkaan.

..ja muista siivota jälkesi, rapatessa nimittäin roiskuu ihan lahjakkaasti.


Sytykkeenä nämä ovat loistavia ja ekologisia. Yhdellä munaruusulla syttyy pesällinen puita taatusti. Yhdistelemällä erivärisiä munakennoja saa ruusuihin ilmettä. Steariinin värillä voi myös vaikuttaa lopputulokseen. Halutessaan voi steariiniin lisätä hieman hilettä. Näin saa juhlavia munaruusuja vaikka tuliaispakettiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro oma juttusi