lauantai 2. elokuuta 2014

The Mother Road

Itse tie. Boulevard of the dreams. 1920-luvulta asti ollut ja yhä elinvoimainen. Paikoitellen kuitenkin niin huono, että tuntuu kuin se jäisi pian unholaan kokonaan. Interstate on vienyt siltä paljon kulkijoita ja kylät ovat autioituneet. Onneksi historian havinasta innostuneet turistit pitävät sitä ja sen varrella olevia kyliä pystyssä. 

Route 66 on juuri sen pituinen kuin sen haluat olevan. Se alkaa kun nouset tielle ja päätty kun ajat siltä pois. 

Freedom on ehkä se sana joka kuvaa tien antamaa tunnetta parhaiten.

Mutta missä se sitten menee? No seuraa kylttejä :D ..voi kunpa se olisikin niin helppoa.

Alkumatka Chicagosta oli merkitty ihan ok. Lähtö Adams Streetin päästä ja kääntyy sitten Ogden Avenuelle jatkuen lounaaseen. Tien varsilla on ruskeita Route 66 kylttejä osoittamassa, että olet oikealla tiellä ja samaiset kyltit osoittavat (ei aina) että pitää kääntyä. Joissain osavaltioissa kyltit osoittivat Interstate 40:ltä 66:sta vain kun oli nähtävyyskohde. Mutta itse karttoja selaamalla ja navigaattorilla etsimällä löytää kyllä oikean tien, eikä tarvitse ajaa Interstatea. Näin välttyy myös tietulleilta.



Kaikkialla tien nimi ei ole Route 66 tai Historic 66 tms. Sillä on myös esim. Will Rogers Memorial -nimi tms. Tutustumalla tien historiaan hoksaa pitkälti kyllä, että on edelleen oikealla tiellä vaikka nimi olisi mikä Memorial. 
Pääasiassa tie pujottelee Interstate 40:sen liepeillä. Joissain osavaltioissa Int 40 on tehty 66:sen tilalle. 


Ja sinne se sitten Santa Monicalle päättyi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro oma juttusi