perjantai 1. elokuuta 2014

Driving on Route 66

Miten se käytännössä tapahtui?


Reissun suunnittelu lähti liikkeelle hyvin aikaisin. Jo joulukuussa löimme lukkoon, että sinne mennään. Lennot olisi kannattanut ostaa heti, sillä ne olisi saanut silloin ainakin 100e halvemmalla kuin vasta tammikuussa jolloin liput ostettiin. Lennot maksoimme siis jo tammikuussa. Ja aikataulu oli alustavasti selvillä. 3.7. meno Chicagoon ja 27.7. paluu San Franciscosta. Tuo väli pitäisi jollakin tahdilla surauttaa autolla.

Ajon aikataulua aloimme suunnittelemaan seuraavaksi. Selvää oli, että jet lag tasoiteltaisiin Chicagossa viettämällä muutama päivä, joten hotellin pystyi jo varaamaan sieltä. Sitten ahkerasti karttaa katsomaan ja välimatkoja tutkailemaan. Otin välimatka etapeiksi suurimmat kohteet Lincolnin kotikaupunki Springfield Illinoisissa, St. Louis, Tulsa, Oklahoma, Amarillo, Albuquerque..jne. Jälkeen päin tekisin toisin. Valitsisin etapeiksi niitä pienempiä kyliä, sillä niissä monissa oli myös runsaasti motelleja ja viihtyisämpi tunnelma. Tulsa ja Oklahoma ainakin olivat niin kovin kolkkoja, että niissä en vaivautuisi enää edes pysähtymään. No Oklahoma City National Memorial oli ihan ok, mutta mikään muu ei. Tuon kokoisissa kaupungeissa oli hyvin vähän nähtävää. 

Ajo menisi uudella reissulla varmaan yöpyen ainakin Springfield Illinois, St.Louis, jotain kyliä Oklahoman osavaltiossa, joku pienempi kylä Texasissa, Albuquerque, Flagstaff...jne Tietenkin useampiakin pysähdyksiä voisi tehdä, jos on aikaa ajaa. Itsehän surautimme varsinaisen Route66 parissa viikossa, sillä vietimme paljon aikaa Vegasissa, Losissa ja ajoimme päälle vielä Hwy 1 San Franciscoon.

Kun ajon aikataulutus oli jollain tapaa selvillä, varasimme kaikki majoituspaikat. Tämä oli hyvä, sillä heinäkuussa on todella paljon muitakin matkalaisia (vaikkei heihin juurikaan tien päällä törmää) ja useat majapaikat illan suussa myyvät satunnaisille yöpaikan kyselijöille ei-oota. Varaukset teimme Booking.comin kautta, sillä sitä kautta oli viellä mahdollisuus perua ja muuttaa varauksia ilman kuluja.



Sitten varasimme vielä auton. Osa auton vuokrasta maksettiin etukäteen varausmaksuna, joten tämä vähensi myös itse heinäkuulle aiheutuvia kuluja. Autoksi olisi haluttanut ottaa sporttinen kärry, mutta päädyimme perus standardikokoiseen autoon. Oli hyvä valinta, sillä olisipa urheiluautolla vähän enemmän pelottanut ajella välillä kovin huonoa kärrypolkua. Tärisi niin, että jos olisi ollut tekarit, ne olisi tippunut suusta :D 


Budjetti karkeasti:

  • Lennot  n.1900e
  • Autonvuokra n. 1100e (auton palautus toiseen paikkaan tuo lisäkuluja, navigaattori ostettiin omaksi Chicagon Targetista) 
  • majoitukset n.1300e
  • bensat alle 300e (tankillinen oli n. 35e)
  • ruokaan varattiin 45e/pv (rahaa jäi yli melkein 100e)
eli kustannukset pakollisista kuluista oli n. 3000e/pää


Summaten: suunnittele ajoissa, varaa kaikki mahdollinen etukäteen, suosi myös pienempiä paikkakuntia.

PS. Navigaattori on myynnissä

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen postaus! Minäkin varasin viime kesänä kaikki road trip -majoituksemme ennakkoon, sillä pelkäsin juurikin sitä, että heinäkuussa saisi käyttää aikaa vapaan ja sopivan hintaisen majoituksen etsimiseen. Ja kun aikaa on vähän, ei sitä halua käyttää sellaiseen "turhaan" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin juuri :) ajan kuluttaa mieluummin ajamiseen ja paikkojen katselemiseen. Aikataulu päivän ajolle tuli sen mukaan, että olisi noin kasilta illalla majoituspaikassa.

      Poista

Kerro oma juttusi