maanantai 2. joulukuuta 2013

Shop til you drop

Amerikasta tulee paljon hyvää ja ihanaa, mutta myös paljon kyseenalaistettavia juttuja. Kulutusjuhlat pistävät minut pohtimaan materian merkitystä. Black friday, Cyper monday.. mitä vielä? Onhan se toki ihanaa, että tarjolla on alennuksia joulun alla, kun lahjahankintojakin on tehvätä.. mutta silti? Black friday on ensimmäinen perjantai heti kiitospäivän jälkeen, silloin kaupoissa on paljon tajouksia ja alennuksia. Cyper monday on ensimmäinen maanantai heti black fridayn jälkeen ja se on puolestaan verkkokauppojen alepäivä. Alennukset houkuttavat ostamaan. "Kun halavalla saa...", Sulo Vilen -syndrooma on huipussaan.

Onhan näitä kulutusjuhlia Suomessakin, 3+1 päivää, Hullut päivät ja kaikenmaailman season salet. 



Itse olin nuorena melkoinen tunneshoppailija. Näin sen, halusin sen, ostin sen.. tuli hyvä mieli. En ajatellut sen tarkemmin. Nyttemmin pyrin ajattelemaan aina miksi haluan sen, missä käyttäisin sitä, tarvitsenko sitä ja minkä kanssa sen yhdistäisin. Lisäksi pohdin, onko minulla jo joitain, mikä olisi vastaavanlainen tai muunneltavissa vastaavanlaiseksi. Toki huteja tulee. Markkinoille tulee koko ajan uutta ja mahtavaa ja mainokset kertovat, että on miltei mahdotonta, että olet koskaan tullut toimeen ilman tätä tuotetta.


Miten shoppailua ja materianhimoa saisi vähennettyä? Miksi mainokset houkuttavat niin monia? 

Erityisesti haluan tietää Miten saisi edistettyä kestävää kehitystä myös omaan vaatekaappiin?

cdon.com






Löytyisiköhän vastaus Rinna Saramäen Hyvän mielen vaatekaappi -kirjasta. Näin siitä mainoksen lehdessä ja muutaman bloggaajan kirjoittaman arvostelun mukaan se voisi olla näiden kulutusjuhlien ja siihen liittyvien ajatusten selvittelyyn loistava kirja. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro oma juttusi