maanantai 18. maaliskuuta 2019

Vastuullisesti tuotettua hiustenhoitoa

Minulla on ilo ja kunnia saada esitellä teille Maria Nilan tuotteita. Maria Nila tulee Ruotsista ja on vegaaninen ja eläinkokeeton hiustenhoitosarja. Tuotteiden suunnittelu ja valmistus tehdään Helsingburgissa luontoa säästäen, tehtaalla on mm. oma vedenkierrätys- ja aurinkoenergian tuotantojärjestelmänsä. Pakkausmateriaalien hiilijalanjäki kompensoidaan. Jokainen ostettu tuote tukee metsien istutustyötä Etelä-Amerikassa, Taking root -projetia.

Sain testattavakseni Maria Nilalta Silver-sarjan shampoon, Heal-sarjan hoitoaineen, True Soft-sarjan arganöljyn sekä Repair-sarjan leave in-voiteen. Valitsimme yhdessä kampaajan kanssa juuri minun hiuksilleni ja hiuspohjalleni sopivimmat tuotteet. Hiukseni ovat pitkät, paksut, käsitellyt, osittain vaalennetut, kuivat ja karheat.

Ihastuin näihin tuotteisiin ensisilmäyksellä. Pullot ovat pastellinsävyissään kerrassaan houkuttelevan näköisiä. Myös pullojen sisältö ihastutti ihanan raikkailla, hedelmäisillä ja minulle sopivan miedoilla tuoksuillaan. Tuoksut voivat kuitenkin olla liian voimakkaita tuoksuyliherkille.



Silver-sarjan shampoo on sulfaatiton ja parabeeniton, sisältää violettia pigmenttiä ja karhunvatuttauutetta, jotka ehkäisevät kullan sävyjä, tuovat kiiltoa ja vahvistavat hiusten rakennetta. Vaahdottuu hieman ja levittyy hiuksiin helposti. Viileä vivahdetta tulee juuri sopivasti muutaman minuutin vaikutusajalla. Huuhtoutuu helposti pois ja jättää hiuksen pehmeän tuntoiseksi. Aion ehdottomasti testata muitakin Silver-sarjan tuotteita.



True Soft- sarjan arganöljy on tuotteista uusi lempparini. Pumppupullossa oleva öljy on ihanan tuoksuinen. Yksi pumppaus kämmeniin, levitän molempiin käsiin ja hieron pyyhikuiviin latvoihin. Hiuksista tulee helpostikammattavat ja pehmeät. Tämä tuote pehmentää ja vahvistaa hiuksia sekä palauttaa niiden kosteuden ja tuo kiiltoa. 
Olen vuosia käyttänyt erilaisia hiusöljyjä pyyhekuiviin hiuksiin kammattavuuden lisäämiseksi, tätä pehkoa ei nimittäin meinaa muuten saada selvitettyä. Tämä arganöljy on ehdottomasti yksi parhaimmista hiusöljyistä tuoksunsa ja imeytyvyytensä ansiosta, eikä se jää ikäväksi lähmäksi hiuksen pintaan. Myös kuivaan hiukseen käytettynä tuo kiiltoa ja sileyttä, mutta silloin tuoksu jää hiuksen pintaan voimakkaampana.

Silloin tällöin käytettynä (ei yhdessä arganöljyn kanssa) sopivasti kaksihaaraisia ja pörröisyyttä vähentämään on oiva apu Repair- sarjan hiuksiin jätettävästä voiteesta (leave in cream). Tuote sisältää leväuutetta ja se korjaa ja kohentaa vahingoittuneen hiuksen rakennetta. Voide antaa kosteutta, ravitsee ja sulkee kaksihaaraisten päät. 
Lähdin aluksi käyttämään tätä liian varovaisesti, sillä pelkäsin tuota voide-sanaa. Ajattelin tuotteen tekevän hiuksistani rasvaisen oloiset, vaikka levitänkin tätä vain pyyhekuiviin latvoihin. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaikka levitin hiuksiin reillun pumppauksen verran. Tuote tuntui imeytyvän hyvin ja teki siten hiuksista pehmeät ja sileät. En kuitenkaan osaa oikein käyttää tätä vakiotuotteenani. Tästä onkin tullut minulle hätäapu pahimpien pörröpäivien pelastamiseksi. Lämpösuojansa ansiosta käytän tätä myös, jos minun tarviitsee föönata tai suoristaa hiuksia. 



Käytössäni on ollut myös hiuspohjaa rauhoittava ja hiustenkasvua edistävä hoitoaine Head & Heal conditionet. Se hoitaa ja ehkäisee hilsettä ja hiuspohjan ongelmia. Stimuloi karvatuppia ja lisää siten hiusten kasvua ja estää hiusten lähtöä. 
Päänahkani on ajoittain hilseilyyn taipuvainen ja minulta lähtee aika paljon hiuksia harjatessa. Tästä tuotteesta en kuitenkaan toistaiseksi ole huomannut suurempia vaikutuksia. Hiuset tuoksuvat tuotteen käytön jälkeen ihanan raikkaalle ja tuntuvat pehmeiltä. Ehkä hiuksia ei irtoa niin paljon harjatessa, kuin aiemmin. Jatkan käyttöä ja tarkkailen tilannetta. Tuote sopii päivittäiseen käyttöön, mutta olen käyttänyt sitä n. kerran viikossa.




Tehty yhteistyössä Maria Nilan tuote-edustajan sekä ekokampaaja Susanna Tikan kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro oma juttusi