lauantai 10. toukokuuta 2014

Matkavalmisteluja

Reissuun lähtö sen kun lähenee ja matkavalmistelut tuntuvat olevan aivan retuperällään. Ja niinkun muka oltiin ajoissa liikenteessä.. No okei, suurin osa majoituksista on varattu ja autokin on valmiiksi katsottu Amerikasta, mutta silti tuntuu että pitäisi olla enemmän jo valmiiksi mietittynä noiden lisäksi. Toisaalta, olemme sitten lomalla, että turha aikataulutus voi olla vain turhaa ja tuoda ylimääräistä stressiä. Suurimmat linjat kun on mietittynä, niin eiköhän matka mene juuri niinkuin sen on tarkoitus mennä, sekkaillen.



Suomen päässä on kuitenkin vielä asioita joita täytyy hoitaa:

  • uusi passi (koska entinen ei ole voimassa tavittavaa aikaa maahan astumisen jälkeen)
  • uusi ESTA (koska entinen ei käy uuden passin kanssa)
  • talon vahdille ohjeet
  • postin jakelun keskeytys
  • lippujen ja tarvittavien dokumenttien tulostus (valmiiksi ostettu keikkalippu ja lisäksi haluan tulostaa hotellivarauslomakkeet, vaikka yleensä selviää varausnumerolla tai nimellä)
  • pakkaussuunnitelma
  • ynnä paljon muuta..
Passin kuvan kävin jo hakemassa.. mikä karman laki siinäkin on, että sen täytyy aina epäonnistua totaalisesti! :D Passin hakemiseen kannattaa nykyisin varata netin kautta aika Poliisin lupapalveluihin. Varsinkin näin kesälomien kynnyksellä monet uusivat passejaan lomamatkojaan varten, niin lupapalvelut voivat olla erittäin ruuhkautuneet. Kannattaa olla ajoissa hakemustensa kanssa liikenteessä. Valmis passi toimitetaan melko nopeasti haluamalleen R-kioskille noudettavaksi. Kätevää.

Lisäksi minulle iski nyt jonkin sortin silmätulehdus, sopivasti viikonlopuksi. (en haluaisi mennä keskus-sairaalan päivystykseen viettämään viittä tuntia, joten kokeilen selvitä maanantaihin) Tämän myötä tulin miettineeksi myös matkavakuutusasioita. Kunnossahan ne toki ovat, mutta mitkäs ne olivatkaan ne dokumentit joilla vakuutukset todistetaan ulkomailla. Tämä täytyy vielä tarkistaa. 

Enää puolitoista kuukautta!               

1 kommentti:

  1. Mä oon matkustanut nyt jo kolme reissua samalla estalla, mutta mies joutui tekemään uuden juuri sen takia, kun sai uuden passin. Nyt mulla on sitten passin hankinta edessä joskus loppuvuodesta, sillä passini on voimassa kesään 2015 saakka. Mutta just tuon takia, että pitää olla vähintään 6kk voimassa maahan saapumisen jälkeen, niin pakko uusia jo puoli vuotta ennen. Hyvällä tuurilla ottaa vielä jonkun äkkilähdön talven pimeyden keskellä ja mites sitten, jos ei olekaan sopivaa passia, ääks!

    VastaaPoista

Kerro oma juttusi