Mummon omenapiirakka
4 munaa
3dl sokeria
4,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1,5dl maitoa
1dl ruokaöljyä
omenoita viipaleina
pinnalle kanelia ja sokeria
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon valmiiksi sekoitetut kuivat aineet ja vielä öljy ja maito. Kaada pellille. Asettele omenat ja sirottele kaneli ja sokeri. Paista 225°C 15min.
Sitten vain nauttimaan vaniljakastikkeen kera, tai ilman.
Todettiin kyllä tuossa miehen kanssa kahvitellessa, että liian happamia ovat nämä meidän pihan omenat tällaiseen piirakkatarkoitukseen. Lajikkeistahan meikäläisillä ei ole mitään hajua.
Sen sijaan omenaviiniin nämä voisivat sopia loistavasti, siinäpä idea ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kerro oma juttusi